Hlavní nabídka

Obsah stránky

dTest - Trápení s bankou

pátek, 14. únor 2020 // KNIHOVNA DETAIL

Co dělat, když se banka mýlí? Boj proti neférovým seznamkám. Praktická čtečka dTestu.

Text // Marie Vorlíčková


Vážená paní/vážený pane,

některé banky jsou klientsky přívětivější, některé zase méně. Všechny ale mají jedno společné – mohou se splést a třeba vám špatně zpracují zadanou platbu nebo vám při výběru z bankomatu strhnou vyšší částku, než jakou jste si skutečně vybrali. Co můžete dělat, když se do takové situace dostanete? Poradíme vám v našem videu.

 

14. února spouštíme kampaň Neférové seznamky, jejíž součástí je i podání žaloby. Bojujeme tak proti neférovým seznamkám, které nedostatečně informují své zákazníky, automaticky prodlužují členství, získávají údaje z platebních karet a pak z nich strhávají částky v řádu tisíců korun. Zároveň tak chceme upozornit na chybějící možnost podat hromadnou žalobu, která by pomohla při řešení celé řady rozsáhlých spotřebitelských problémů.
Více se dozvíte v našem článku nebo na www.neferoveseznamky.cz.


Superpotravina jménem chia semínka

Chia semínka neboli semena šalvěje hispánské dnes nalezneme téměř všude – dávají se třeba do dezertů nebo smoothies. Díky vysokému obsahu vlákniny, bílkovin a omega-3 mastných kyselin si pak zasluhují označení superpotravina. Jsou ale pro naši stravu nezbytné?

Zjistit více

 


Je chlorella skutečně zázračná?

Sladkovodní řasa chlorella se často užívá jako doplněk stravy ve formě tablet nebo prášku. Údajně má napomáhat zvyšování odolnosti organismu, snižovat únavu, podporovat výkon metabolismu nebo mít detoxikační účinky. Existují vědecké studie, které by tyto účinky prokázaly?

Zjistit více

Čtečka dTestu

Znáte naši aplikaci Čtečka dTestu? Stáhněte si ji do svého mobilu nebo tabletu a čtěte si dTest ve stejné podobě jako v tištěné verzi. Jednotlivá vydání časopisu si můžete uložit a pohodlně procházet, i když jste offline. Aplikaci najdete na Google Play i v App Store.

Patička stránky

Dnes je 24. duben 2024
Svátek má Jiří

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce