Hlavní nabídka

Obsah stránky

dTest - Problémy kvůli koronaviru?

pátek, 18. květen 2020 // KNIHOVNA DETAIL

dTest nabízí články Zrušili vám let?, Spotřebitelé a koronavirus, Posilují superpotraviny imunitu?, Vitamin D: slunce, nebo doplňky stravy? K dispozici je video Nákup léků přes internet nebo Anketa - nakupování přes internet.

Text // Marie Vorlíčková


Vládní opatření proti šíření nemoci covid-19 silně zasáhla mimo jiné leteckou dopravu, a velké množství letů tak bylo zrušeno. Pro cestující nastává nepříjemná situace, jelikož není jasné, kdy budou moct své letenky využít nebo jestli se jim dostane určité formy kompenzace. Jak takové mimořádné situace upravuje zákon? A na co máte nyní právo? To prozradí náš článek.

Infočlánky
Spotřebitelé a koronavirus

Připravili jsme pro vás speciální webovou stránku, kde naleznete pěkně pohromadě články věnované aktuálním spotřebitelským problémům, jako jsou zrušené lety a zájezdy, odložené kulturní akce, kurzy nebo svatby. Najdete zde ale i rady ohledně dodržování bezpečnostních opatření a mnohé další.

Podívat se na přehled článků

 

Video
Nákup léků přes internet

Dnes už je běžné objednávat si léky nebo potravinové doplňky přes internet. Zatímco u potravinových doplňků neplatí žádná striktní omezení, pro nabídku volně prodejných léků existují přísná pravidla. Jak se při nákupu vyhnout podvodníkům a kde si ověřit informace, vám vysvětlíme ve videu.

Podívat se na video

Facebook like

13×

Share

Chytlo se v síti
Anketa – nakupování přes internet

Máte zkušenosti s nakupováním přes internet? Byli jste vždy spokojení, nebo jste se naopak setkali s problémy ohledně dodání či vrácení zboží? Podělte se o své zkušenosti v naší krátké anketě, kterou jsme připravili na našem Facebooku. Více

Článek
Posilují superpotraviny imunitu?

Na internetu lze najít mnoho rad na posílení imunity před infekčními nemocemi. Některé doporučují zvýšit konzumaci superpotravin, které obsahují vysoké množství látek prospívajících zdraví. Oblíbené je např. kurkumové latte neboli zlaté mléko s několika druhy exotického koření. Má ale příjem superpotravin skutečný vliv na naši imunitu?

Zjistit více

 

Článek
Vitamin D: slunce, nebo doplňky stravy?

Vitamin D přispívá k udržení zdravých kostí a také je důležitý pro správné fungování imunitního systému. Přirozeně se vitamin D nachází v rybím tuku, játrech, vaječném žloutku nebo mléčných výrobcích, nicméně pro jeho dostatečnou tvorbu v organismu je klíčový pobyt na slunci. Do jaké míry se ale dá slunce nahradit doplňky stravy?

Zjistit více

Jak si vedla v testech novinka od Apple?

Apple se odhodlal zabrousit do vod střední mobilní třídy a jeho nový iPhone SE tak kombinuje retro vzhled s výkonným čipsetem používaným v modelech iPhone 11. Šetřilo se na dnes nepříliš vysokém rozlišení a kvalitě fotoaparátu. Za běžných světelných podmínek fotí slušně, v šeru ale velkou parádu neudělá. Zklamáním byla výdrž baterie, jelikož necelých 20 hodin při běžném používání není nic k chlubení. Apple s novým SE hodlá nalákat na atraktivní cenu, v našich testech však celkově dopadl obdobně jako o polovinu levnější Huawei P40 Lite.

 

 

Připomeňte si testy z květnového vydání:

Mléčná čokoláda s lískovými ořechy

 

Robotické sekačky

 

Indukční varné desky

Bezdrátová sluchátka do uší

 

Fotoaparáty s výměnným objektivem

 

Nový iPad Pro

Patička stránky

Dnes je 19. duben 2024
Svátek má Rostislav

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

Fotbal: SK Budiměřice A

20. duben 2024 // Fotbal

Fotbalové utkání SK Budiměřice A mužů se uskuteční v neděli 20.04.2024 od 17:00 hod proti týmu z TJ Sokol Kněžice, z.s na hřišti v Kněžicích.