Hlavní nabídka

Obsah stránky

dTest - nové triky šmejdů

sobota, 22. červen 2020 // KNIHOVNA DETAIL

Právě uplynulé období, spojené s šířením nemoci covid-19 a karanténou bohužel nahrává do karet hned několika druhům tzv. šmejdů. Ti zneužívají důvěřivosti nejen seniorů, aby jim vnutili nevýhodné nebo nefunkční zboží a služby.

Text // Marie Vorlíčková


Právě uplynulé období, spojené s šířením nemoci covid-19 a karanténou bohužel nahrává do karet hned několika druhům tzv. šmejdů. Ti zneužívají důvěřivosti nejen seniorů, aby jim vnutili nevýhodné nebo nefunkční zboží a služby. Častý je prodej „zázračných“ doplňků stravy nebo ochranných amuletů, které mají ochránit před infekčním onemocněním – jejich pozitivní účinky ale nebyly prokázány! Naletět se dá i energetickým šmejdům, kteří se vydávají za zástupce velkých dodavatelů a nabízejí např. roušky oproti podpisu. Ve skutečnosti ale dojde k podpisu nové smlouvy o dodávkách energií. Jaké další nástrahy dnes mohou čekat na spotřebitele? Dozvíte se v našem novém videu.

Nejen podvodníci, ale i nejrůznější omezení a opatření spojená s mimořádnou situací se dotýkají našich spotřebitelských práv. Na stránce „Spotřebitelé a koronavirus“ najdete na jednom místě přehled všech námi dosud publikovaných článků o spotřebitelských problémech, které se mohou vyskytovat ve spojení s mimořádnými opatřeními, způsobenými nejen nedávnými událostmi.

 

Dva ročníky dTestu jen za 777 Kč!

Balíček kompletních ročníků 2019 a 2020 nikdy nebyl výhodnější – aktuálně vám ho nabízíme za mimořádně atraktivní cenu! Těšit se můžete na všechny tištěné časopisy, přístup do online databáze, mobilní aplikace dTestu nebo poslech článků prostřednictvím audiotéky.

Článek
Týdně zkonzumujeme až pět gramů plastů

Mikroplasty a nanoplasty nalezneme dnes už prakticky všude – v potravinách, v pitné vodě, v alpském ledu nebo v písku na havajských plážích. Ukazuje se, že člověk za týden zkonzumuje až 5 g plastů, což odpovídá jedné platební kartě. Jak se dá kontakt s plasty omezit?

Zjistit více

 

Článek
Ryby z fjordů mohou obsahovat těžké kovy

Norské fjordy jsou považovány za čistý zdroj vody. Ryby které zde žijí ale obsahují dlouhodobě zvýšené množství rtuti. Rybí výrobky jsou zdrojem zdravých omega-3 mastných kyselin, jódu nebo vitaminu D, je ale jejich konzumace vzhledem k přítomnosti těžkých kovů opravdu zdravá?

Zjistit více

Facebook like

39×

Share

Chytlo se v síti
Kávové kapsle: ekologická pohroma?

Na Facebooku vás tentokrát zaujal příspěvek věnující se kávovým kapslím. Patříte mezi ty, kteří si oblíbili snadnou a rychlou přípravu kávy v kapslových kávovarech, nebo kapsle vnímáte jako zbytečnou zátěž pro životní prostředí? Podělte se s námi o svůj názor. Více

dTest radí
Spotřebitelská poradna

Od začátku letošního roku jsme vyřešili již 20 985 spotřebitelských dotazů. Pokud potřebujete poradit i vy např. s řešením reklamace nebo výpovědí nájemní smlouvy, zavolejte nám na číslo 299 149 009 nebo zašlete svůj dotaz přes elektronický formulář.

Zjistit více

 

dTest pomáhá
VašeStížnosti.cz

Řešíte problém s obchodníkem? Nedoručili vám objednané zboží? Byl vám neoprávněně naúčtován poplatek za neprovedenou službu nebo za nevyžádané členství? Zkuste vyřešit svou situaci mimosoudně s pomocí našich právníků přes službu VašeStížnosti.cz.

Zjistit více

Červnové testy si můžete objednat kliknutím na příslušný obrázek:

Polotučné mléko

 

Přenosné bezdrátové reproduktory

 

Dětské autosedačky

Vysoké dětské židličky

 

Aplikace pro videokonference

 

Mobilní aplikace k chytrým pračkám

Patička stránky

Dnes je 20. duben 2024
Svátek má Marcela

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

Fotbal: SK Budiměřice A

20. duben 2024 // Fotbal

Fotbalové utkání SK Budiměřice A mužů se uskuteční v neděli 20.04.2024 od 17:00 hod proti týmu z TJ Sokol Kněžice, z.s na hřišti v Kněžicích.