Hlavní nabídka

Obsah stránky

dTest 7/2020

pátek, 03. červenec 2020 // KNIHOVNA DETAIL

Červencové vydání dTestu je zaměřeno na grilování - testy na grilovací uhlí, masové tyčinky, koření. Kromě grilování byly testovány pomocníci na stříhání živých plotů, opalovací krémy a vestavné trouby. Můžete si přečíst články o Chráněné krajinné oblasti a Zábavní parky.

Text // Marie Vorlíčková


červencovém vydání časopisu dTest jsme se tentokrát zaměřili na oblíbené grilování, otestovali jsme pomocníky na střihání živých plotů a prověřili jsme kvalitu opalovacích krémů. Naše nejnovější testy, články a informace jsou tu!

Celí žhaví do grilování? Pěkné počasí přeje zahradním party a zve k pořádání večírků s vůní grilovaného masa či zeleniny. Přípravě pokrmu věnujeme dostatek lásky i času, ale jak je to s grilovacím uhlím, s jehož pomocí svůj gril patřičně nažhavíte? Napadlo vás někdy, že není uhlí jako uhlí? Jak dopadlo našich vybraných 12 vzorků, se dozvíte zde.

Omrzelo vás grilování masa a klasických klobás? Vyzkoušejte masové tyčinky! Válečky z mletého masa obalené v koření mohou být vhodnou alternativou, třeba i proto, že šetří čas na přípravu pokrmu. U vybraných sedmi výrobků jsme se zaměřili na obsah a kvalitu masa, dochucení i obsah soli. Co slibovaly etikety a co zjistili naši odborníci? Více zde.

Gril je rozpálený, maso je připravené – je čas na dobré koření. Pokud nemáte chuť experimentovat s vlastní směsí, můžete sáhnout po dostatečně široké hotové nabídce. Vyberou si milovníci ostrých chutí i příznivci jemných tónů. U 15 testovaných výrobků jsme si posvítili především na obsah soli a chemickou a mikrobiální bezpečnost. Jak to dopadlo, čtěte zde.

Léto není jen čas pro lenošení, ale i pro krášlení našich zahrad. Aby vám šla práce dobře od ruky a zahrada získala ten správný střih, otestovali jsme 16 různých variant elektrických plotostřihů – dlouhé a krátké, kabelové i ty na baterii. Primárně nás samozřejmě zajímala kvalita střihu, ale nezapomněli jsme ani na manipulaci a lehkost při ovládání. Z čeho vybírat? Čtete zde.

Přestože mnozí z nás letos pobyt u moře vymění za tuzemskou dovolenou, neměli bychom ani tak zapomínat na ochranu před škodlivými slunečními paprsky. V našem testu jsme se zaměřili na opalovací přípravky s ochranným faktorem 30. Zajímala nás kvalita ochrany, ale i dopad na životní prostředí. Jak si vedlo našich 15 vybraných vzorků, se dozvíte zde.

Co Čech, to muzikant? Kdeže! Uplynulé týdny a měsíce prokázaly, že co Čech, to pekař. Bez kvalitní trouby to v našich domácnostech prostě nejde. Nějakou chvíli teď sice domácímu pečení bude konkurovat venkovní grilování, na výběr kvalitní trouby ale nikdy není pozdě. Nás u testovaných 18 variant zajímala kvalita pečení, dodržení nastavené teploty, energetická úspornost a mnohá další kritéria. Jak to dopadlo? Čtěte zde.

Červencové testy

Test grilovacího uhlí

 

Test grilovacích tyčinek

 

Test grilovacích kořenicích přípravků

Test elektrických plotostřihů

 

Test opalovacích přípravků

 

Test vestavných trub

Facebook like

16×

Share

Chytlo se v síti
Anketa: grilování

S teplými letními dny rádi volíme grilování jako příjemnou alternativu k přípravě pokrmů. Při plánování testů s grilovací tematikou nás zajímalo, jak jsou na tom s touto zálibou naši facebookoví fanoušci. Se svými názory se s námi formou ankety můžete podělit i vy. Více

Článek
Chráněné krajinné oblasti

Začalo to v roce 1955 Českým rájem – první chráněnou krajinnou oblastí na území tehdejšího Československa. Dnes se může Česká republika pochlubit hned 26 takovými místy. Pokud hledáte tip na prázdninový výlet, začtěte se nejprve do našeho článku a zjistěte víc o historii, údržbě nebo o tom, jak se v chráněných oblastech chovat.

Zjistit více

 

Článek
Zábavní parky

Lámete si hlavu, jak zabavit své ratolesti, zvlášť když to za okny vypadá na déšť a na venkovní radovánky můžete zapomenout? Věříme, že pro vás bude dobrou inspirací náš článek zaměřený na zábavní parky v České republice. Podívali jsme se, co všechno nabízejí, kde leží jejich prapůvod a vybrali jsme i několik konkrétních tipů.

Zjistit více

Patička stránky

Dnes je 20. duben 2024
Svátek má Marcela

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

Fotbal: SK Budiměřice A

20. duben 2024 // Fotbal

Fotbalové utkání SK Budiměřice A mužů se uskuteční v neděli 20.04.2024 od 17:00 hod proti týmu z TJ Sokol Kněžice, z.s na hřišti v Kněžicích.