Hlavní nabídka

Obsah stránky

dTest 6/2020

pátek, 08. červen 2020 // KNIHOVNA DETAIL

Perfektní zvuk na zahradě i na výletě? S přenosným reproduktorem žádný problém

Text // Marie Vorlíčková


Červnové vydání časopisu dTest tentokrát přináší pět klasických testů a jeden speciální minitest. O které konkrétně jde? Zjistíte v našem videu.

Mléko patří mezi základní potraviny, které se vyplatí mít vždy doma. V našem testu jsme se podívali na mléko polotučné, a to jak čerstvé, tak trvanlivé. Kromě chuti nás zajímal také obsah vápníku, vitamínů A a B2 a přítomnost mikroorganismů. Nezapomněli jsme ani na senzorické vlastnosti. Byl mezi 25 testovanými mléky nějaký propadlík? Čtěte zde.

Pokud rádi posloucháte hudbu třeba během zahradní grilovací party, pak vám přijde vhod náš test přenosných bezdrátových reproduktorů. V laboratoři jsme zkoumali, jak kvalitní mají reproduktory zvuk při různých hlasitostech, jak snadno se propojují např. s chytrým telefonem nebo jakou mají výdrž baterie. Které reproduktory obstály v testu nejlépe? Zjistíte zde.

Novému vylepšenému testovacímu programu jsme podrobili dětské autosedačky. Celkem 21 modelů absolvovalo nárazové zkoušky simulující čelní i boční srážku s nově konstruovanými dětskými figurínami. Hodnotili jsme také náročnost obsluhy autosedaček, jejich hmotnost nebo pohodlí pro děti. Podívejte se na výsledky.

Jídelní židličky jsou prakticky nedílnou součástí domácností s malými dětmi. My jsme v testu zjišťovali, jak snadno se dají židličky převrhnout, jak funkční jsou bezpečnostní popruhy nebo zda konstrukce neobsahuje nebezpečné mezery a otvory, kvůli kterým by hrozilo riziko poranění prstů. Kterým židličkám je lepší se vyhnout? Čtěte zde.

Koronavirová krize mnohým z nás ukázala, jak velký význam mají aplikace pro internetové videokonference. Vybrali jsme k otestování 11 aplikací, u kterých jsme zjišťovali, jak kvalitní bude přenos zvuku i obrazu při rychlém či pomalém internetovém připojení nebo jak náročné mají ovládání. Podívejte se, jak test dopadl.

S pojmy jako „internet věcí“ nebo „chytrá domácnost“ se můžeme setkávat stále častěji. Prostřednictvím chytrého telefonu je totiž možné ovládat v domácnosti celou řadu věcí – např. osvětlení nebo vytápění. My jsme si pro červnový minitest vybrali k otestování mobilní aplikace k chytrým pračkám, které umožňují třeba zahájit praní „na dálku“. Co dalšího aplikace umí a naopak neumí?

Červnové testy

Polotučné mléko

 

Přenosné bezdrátové reproduktory

 

Dětské autosedačky

Vysoké dětské židličky

 

Aplikace pro videokonference

 

Mobilní aplikace k chytrým pračkám

Facebook like

66×

Share

14×

Chytlo se v síti
Make-up: levný a kvalitní?

Vybíráte si raději make-up vyšší cenové kategorie, abyste měli jistotu kvality? Test švýcarské televize ukázal, že vyšší cena automaticky neznamená lepší kvalitu. Naopak, některé dražší produkty známých značek mohou dokonce způsobovat kožní problémy. Více

Článek
Boj se suchem

Špatná struktura lesů nebo průmyslové zemědělství s příliš velkými lány jsou jedny z příčin současné epizody sucha, která je údajně nejhorší za posledních 500 let. Jaká opatření by měl přijmout stát a jak mohou pomoci jednotlivci? Na to jsme se ptali odborníka na ochranu vodního režimu krajiny ze spolku Živá voda.

Přečíst celý článek

 

Článek
Epidemie a pandemie

Pandemie koronaviru obrátila naše životy vzhůru nohama, ale z hlediska historie lidstva se nejedná o nic až tak výjimečného. O šíření nových typů virů, tvorbě imunity nebo lécích a očkování proti virovým onemocněním jsme si povídali s odborníky z řad mikrobiologů a lékařů. Podaří se podle nich do budoucna zabránit vzniku nových pandemií?

Přečíst celý článek

Speciální vydání Život s dětmi

Protože odebíráte naše rozšířené předplatné dTest Plus, přišel vám spolu s červnovým vydáním i nejnovější speciál, tentokrát na téma „život s dětmi“. Dozvíte se v něm např. co je potřeba zařídit před narozením dítěte, jaké potraviny a kosmetika jsou vhodné, čím posílit dětskou imunitu nebo jak připravit dítě na začátek školní docházky. Myslíte, že by se tyto informace mohly hodit i někomu z vašich blízkých? Jako poděkování za vaši přízeň jsme pro vás připravili možnost věnovat speciální vydání komukoliv jako dárek. Stačí objednat zdarma a my už se postaráme, aby se informace dostaly tam, kam mají.

Patička stránky

Dnes je 26. duben 2024
Svátek má Oto

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce