Hlavní nabídka

Obsah stránky

dTest 10/2020

pátek, 02. říjen 2020 // KNIHOVNA DETAIL

Využijte časově omezené mimořádné akční slevy 10 % na roční předplatné časopisu dTest. Dočtete se o testech: kávovary, čističe kuchně, TV, pneumatiky, roztíratelné rostlinné tuky a majonézové saláty.

Text // Marie Vorlíčková


říjnovém vydání časopisu dTest přinášíme opět řadu nových testů a zajímavých článků.

Využijte časově omezené mimořádné akční slevy 10 % na roční předplatné časopisu dTest. A to třeba už i jako vánočního dárku. Nebo zvolte předplatné na rok 2021 s bonusem 3 měsíců do konce roku 2020 v ceně. Získáte tak 15 vydání za cenu 12. Neváhejte a objednávejte právě teď. Nabídka je limitovaná a platí jen do pátku 2. října. Být s dTestem se vyplatí!

Nedovedete si představit svůj den bez lahodné kávy? Tentokrát jsme otestovali téměř 30 produktů a do laboratoře poslali kávovary automatické, pákové i kapslové. Zjišťovali jsme, jak snadno se obsluhují, kolik spotřebují energie nebo jak dobrou kávu dovedou připravit. Podívejte se na výsledky.

Kuchyň se po velkém vaření neuklízí zrovna snadno. Mastnota, připáleniny a další nečistoty se dokážou objevit na nejrůznějších místech a jejich odstranění někdy stojí hodně námahy. Zajímalo nás, které čističe kuchyní si s nimi dovedou poradit lépe, zda ty klasické nebo ekologické. Jak test dopadl?

Sledovat filmy a seriály můžete dnes i na mobilu, nicméně zážitku z velké obrazovky televize se to nevyrovná. Při testování nás pochopitelně zajímala kvalita obrazu a zvuku, ale podívali jsme se také třeba na spotřebu elektřiny. Která televize vám nabídne nejlepší podívanou?

Pomalu se blíží čas přezutí pneumatik, a proto jsme se i my rozhodli zimní pneumatiky otestovat. Naším testem prošly rozměry 235/55 R17 a 205/55 R16. A přidali jsme i několik vzorků těch celoročních. Otestovali jsme, jak si vedly na suchu, listí, sněhu i ledu. Výsledky najdete zde.

Ne všechny margaríny splňují zákonné podmínky pro toto označení. Do laboratoře jsme poslali rostlinné roztíratelné tuky z Česka, Německa a Polska. Zajímala nás chuť, roztíratelnost, deklarované množství tuku či přítomnost škodlivých látek. Který margarín si (ne)namazat na chleba?

Koho občas nepřepadne chuť na vlašský nebo rybí salát? Porovnali jsme pro vás údaje o složení na etiketách u 28 vybraných balených majonézových salátů a podívali se i na to, jaké receptury nebo standardy musí v rámci přípravy výrobci dodržovat. Co srovnání ukázalo?

Říjnové testy a srovnání
 

Test kávovarů

   

Test čističů kuchyní

   

Test televizorů

 

Test zimních a celoročních pneumatik

   

Test rostlinných roztíratelných tuků

   

Srovnání majonézových salátů

 

Článek
Změny času a naše vnitřní hodiny

 

Na jaře a na podzim si hodiny posouváme s několika přestávkami už více než sto let. Někomu tyto změny vůbec nevadí, některým ale mohou nabourat režim na několik dnů i týdnů. Více nám k tématu řekla docentka Sumová, odbornice na chronobiologii.

Zjistit více

 

Článek
Imunita a náš imunitní systém

 

Někdo má imunitu silnou, někdo slabou. Co všechno je součástí imunitního systému a jak jej ovlivňuje vnější prostředí? Čím jsou podmíněny imunitní reakce organismu? A mění se imunita s věkem? O tom všem jsme si povídali s odborníky na imunologii a alergologii.

Zjistit více

Patička stránky

Dnes je 24. duben 2024
Svátek má Jiří

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce