Hlavní nabídka

Obsah stránky

Dezinfekce pro občany 31.3.

čtvrtek, 30. březen 2020 // ÚŘAD INFORMUJE

Kromě nedostatku roušek a respirátorů trápí celou zemi obtížnost sehnat dezinfekční prostředky na ruce. Zásoby v obchodech byly velmi rychle vyprodány a tradiční dodavatelé regály nestíhají doplnit. Obec Budiměřice dokázala z různých zdrojů určité množství sehnat a připravuje její distribuci občanům.

Text // Marek Merhout


V minulém týdnu jsme distribuovali celkem do 59 seniory obývaných domácností ručně míchaný dezinfekční roztok připravený dle receptury Světové zdravotnické organizace. Následně se nám podařilo zakoupit 100 litrů profesionálně vyrobeného přípravku Anti-Covid z dobrovického cukrovaru a dalších 25 litrů jsme obdrželi jako pomoc od krajského úřadu.

Zítra (ve středu 31.3.) proběhne distribuce Anti-Covidu občanům obce. Z důvodu omezeného množství jsme se rozhodli rozdat pouze 150 ml přípravku na jednoho občana s trvalým bydlištěm v obci. Distribuční místa budou v Budiměřicích u obecního úřadu a v Rašovicích u autobusové zastávky. Výdej proběhne v době od 16.00 do 18.00. Prosíme občany, aby si přinesli vlastní vhodnou nádobu (např. PET lahev apod.). Samozřejmě množství pro celou domácnost bude stočeno do jedné nádoby. Přípravek nebude vydáván pro seniory, kterým byla dezinfekce poskytnuta již minulý týden.

Víme, že se nejedná o žádné závratné množství a že to je poměrně pozdě po vypuknutí epidemie, ale bohužel je to vše, co je v našich současných možnostech. Děkujeme za pochopení.

 

Marek Merhout, starosta

Patička stránky

Dnes je 25. duben 2024
Svátek má Marek

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce