Hlavní nabídka

Obsah stránky

Budiměřice pomáhají nemocnici, pomozte také

čtvrtek, 18. březen 2021 // ÚŘAD INFORMUJE

Nemocnice Nymburk vyhlásila sbírku na nákup dýchacích přístrojů. Obec Budiměřice se bez váhaní přidala. Pomoci můžeme však všichni.

Text // Marek Merhout


Dnes ráno jsme se dozvěděli o vyhlášené sbírce na pomoc covidovým pacientům nymburské nemocnice. Při záchraně lidských životů by pomohl nákup dalších přístrojů na podporu dýchání. Jedná se vysokoprůtokové oxygenerátory, které umožňují dýchat pacientům, aniž by byli uvedeni do umělého spánku. Nemocnice by jich v ideálním případě potřebovala několik. Jeden takový přístroj však stojí 180 tis. Kč.

Bohužel covidovými odděleními nemocnice v Nymburce již prošlo nemalé množství obyvatel Budiměřic. Pokud můžeme něco udělat, abychom pomohli, tak to udělat musíme. Proto jsme se okamžitě rozhodli přispět do veřejné sbírky. Částka 15 tis. Kč byla připsána na účet nemocnice do několika desítek minut po obdržení žádosti o pomoc.

S prosbou o následování v pomoci se obracíme na obyvatele nejen naší obce. Jakákoliv částka může pomoci. Každý může pomoci – někdo více, někdo méně. Zkusme ukázat, co v nás je. Prosím přispějte podle možností.

Transparentní účet 123-729550277/0100, na který je možné finanční dary zasílat.

Děkujeme!

 

Fotogalerie k článku


Zobrazit celou galerii k článku

Patička stránky

Dnes je 19. duben 2024
Svátek má Rostislav

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

Fotbal: SK Budiměřice A

20. duben 2024 // Fotbal

Fotbalové utkání SK Budiměřice A mužů se uskuteční v neděli 20.04.2024 od 17:00 hod proti týmu z TJ Sokol Kněžice, z.s na hřišti v Kněžicích.